Jouke Waleson

Fractional CTO

Fractional CTO

Ik vind het leuk om anderen te helpen en om mensen te verbinden

Jouke Waleson

Fractional CTO

Fractional CTO

Jouke Waleson, Fractional CTO, heeft een schat aan hands-on ervaring in scale-ups en start-ups. Al sinds zijn 8e jaar is hij actief in de wereld van computers en programmeren. Hij heeft bijgedragen aan de technische groei van o.a. Mendix (Cloud Engineer / Product Manager, 7jr) en easee (CTO, 5jr) en heeft een passie voor innovatie en technologie. Jouke studeerde aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden en heeft een indrukwekkende achtergrond in softwareontwikkeling, zowel eigen projecten als producten die zijn teams hebben ontwikkeld. Mensen om hem heen beschrijven hem als gepassioneerd, gedreven en innovatief. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met team management, gereguleerde omgevingen en intellectual property.

Trackrecord

Voordat ik als Fractional CTO meerdere bedrijven begon te helpen heb ik 7 jaar bij Scale-up Mendix gewerkt in Rotterdam en daarna 5 jaar als CTO bij start-up Easee in Amsterdam. In die tijd ben ik gegroeid van junior cloud engineer tot product manager, team lead en uiteindelijk CTO. Ik heb genoten van alle rollen en ben trots op o.a. deze projecten:

A) Naast het bouwen van het hele product, het opbouwen van een team en het verkrijgen van een paar patenten, heb ik bij easee gewerkt aan de certificering. Dat is het opzetten van een Quality Management System & Technical File voor een innovatief software medisch hulpmiddel. Vreselijk lastig en zeker omdat we hier geen enkele ervaring mee hadden. Met een intern en een paar uur per maand van een consultant hebben we een heel QMS opgezet voor het bedrijf, en heb ik 4 jaar lang de slopende audits van 3 dagen per stuk geleid. Omdat ik me realiseerde dat andere bedrijven met dezelfde problemen worstelden ben ik een meetup groep gestart met inmiddels meer dan 650 leden door heel Europa. Met het netwerk dat we daardoor hebben opgebouwd is het veel makkelijker om tot snelle en correcte antwoorden te komen in een omgeving waarin goede informatie schaars is.

B) Mendix Cloud v4 was de eerste cloud omgeving van Mendix gehost op AWS. Als Product Manager was ik verantwoordelijk voor de lancering van deze versie, terwijl we ook de v3 versie 24/7 online moesten houden met een klein team. Door de adoptie van Cloud Foundry hebben we partnerships kunnen sluiten met SAP, Pivotal, IBM, AWS & HP.

Er zijn nog veel meer leuke projecten, waar ik pas een blogpost over heb geschreven.

Waarom Invisory?

In 2023 heb ik me aangesloten bij Invisory, en dat was eigenlijk een no-brainer. Door het netwerk kan ik gebruikmaken van de kennis van een groep mensen met diverse ervaring. Invisory staat voor groeien, leren en verbinden, en dat past goed bij mijn kernwaarden. Ik vind het leuk om anderen te helpen en om mensen te verbinden, en dat kan via Invisory met onze meetups, de Slack community en het expert netwerk.

Geef uw softwareteam een ​​boost en breng de groei van uw bedrijf naar nieuwe hoogten.

Dankzij ons trackrecord boeken we vaak van tevoren en hebben we een wachtlijst. Wacht dus niet en boek vandaag nog uw ontdekkingsgesprek.

Zeg hallo