Tim Drijvers

Fractional CTO & Engineering adviseur

Fractional CTO & Engineering adviseur

Een strakke koers varen is essentieel. Hier horen soms moeilijke keuzes bij.

Tim Drijvers

Fractional CTO & Engineering adviseur

Fractional CTO & Engineering adviseur

No-nonsense typeert Tim het best. Hij heeft een pragmatische kijk op software teams, architectuur en product plannen. Hij put uit 15 jaar werkervaring bij succesvolle SaaS software bedrijven, ruim 10 jaar als CTO en heeft aan het technische roer gestaan van de zeer succesvolle startup Sendcloud. “Een strakke en duidelijke koers varen is van essentieel belang om het beste product te bouwen en het meeste uit je teams te halen. Hier horen soms moeilijke keuzes bij, meer doen door minder plannen. Dit geldt voor zowel je product als je technische strategie.”

Track record

Tim heeft meer dan 10 jaar ervaring als CTO voor verschillende SaaS startups. In een periode van 7 jaar heeft hij van Sendcloud een Europese marktleider gemaakt. Sendcloud is een online verzendoplossing voor webshops. Gedurende deze 7 jaar is Sendcloud internationaal gegroeid, van kleine speler in de Benelux naar Europese marktleider met dekking in 9 landen. Het product is doorontwikkeld van een oplossing gericht op kleine startende webshops tot een volwaardige verzendoplossing die ook enterprise klanten dient. Er zijn verschillende investeringen opgehaald waaronder een Series C van €150 miljoen en is Sendcloud van een team van 20 mensen uitgegroeid tot een internationaal bedrijf van meer dan 500 medewerkers.

Na zijn periode bij Sendcloud is Tim zich gaan richten op andere start-ups, waaronder Vue Storefront. Een internationale speler die software oplossingen levert aan enterprise klanten om de beste webshop te bouwen, gebaseerd op headless en composable technologie. In zijn rol als Chief Technology en Product Officer heeft hij voor een zeer duidelijk productstrategie en daarop afgestemde engineering teams gezorgd. Hiermee is de kwaliteit van het product verbeterd, time-to-market verkort en is de aansluiting tussen marketing, sales en het product verbeterd.

Waarom Invisory?

Invisory helpt ambitieuze organisaties bij moeilijke vraagstukken rondom softwareontwikkeling. Niet iedere organisatie is hetzelfde, met Invisory zijn we in staat om de juiste toepasbare kennis en ervaring van ons team te gebruiken daar waar nodig, en elkaar te ondersteunen. In gesprekken met andere oprichters en engineering leiders heb ik gemerkt hoe relevant mijn ervaring is voor uitdagingen in technische, snel bewegende en groeiende organisaties. Via Invisory kan ik deze kennis met een breed publiek delen.

Geef uw softwareteam een ​​boost en breng de groei van uw bedrijf naar nieuwe hoogten.

Dankzij ons trackrecord boeken we vaak van tevoren en hebben we een wachtlijst. Wacht dus niet en boek vandaag nog uw ontdekkingsgesprek.

Zeg hallo